Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • 6 av 10 med NPF-diagnos är idag utan sysselsättning

    Föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) känner stor oro inför sina barns framtid på arbetsmarknaden, visar en omfattande undersökning från Trygg-Hansa och riksförbundet Attention. Enligt SCB har bara 37 % av personer med NPF-diagnos en sysselsättning. Samtidigt säger åtta av tio föräldrar till barn med NPF att de saknar stöd från samhället.

  • 2 av 3 svenska män tror att andra har större risk att drunkna

    Trots många rapporter om drunkningar på sistone tror de som har störst risk att drunkna inte att de tillhör riskgruppen. En ny undersökning från Trygg-Hansa visar att svenska folket tror att nyanlända personer till Sverige, följt av barn, är de som står för flest drunkningsolyckor. Men nära 9 av 10 av de som drunknat hittills i år har varit män, de flesta medelålders och äldre.

  • 8 av 10 svenskar vill se skärmförbud i simhallar – få är villiga att lägga mobilen åt sidan på badstranden

    8 av 10 svenskar vill se skärmförbud i simhallar – få är villiga att lägga mobilen åt sidan på badstranden

    Dubbelt så många barn drunknade 2015 jämfört med året innan. I år har flera simhallar i Sverige infört skärmförbud, alltså förbud mot att använda mobiltelefon och läsplatta, bland annat för att öka barnens säkerhet. I en ny undersökning från Trygg-Hansa uppger 8 av 10 svenskar att de vill se skärmförbud i alla simhallar. På badstranden däremot vill de flesta surfa fritt.

  • Varannan svensk fyraåring har rest utomlands – förberedelse viktigast inför resan

    Mer än hälften av alla småbarnsföräldrar har gjort en utlandsresa med sina barn före fyra års ålder. Och var fjärde svenskt barn har rest utomlands innan sin första födelsedag. Det visar en ny reseundersökning från Trygg-Hansa, som även går ut med tips inför sommarens resor med små barn. Det handlar framförallt om förberedelse och hur man gör resan så trygg som möjligt för barnet.

  • Doris ska få fler barn till sommarsimskolan

    I år tar Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet hjälp av Disney/Pixarkaraktären Doris för att få fler barn att gå i sommarsimskola. Samarbetet har som mål att på ett lekfullt sätt lära ut livsviktig kunskap om vattensäkerhet och locka fler barn till landets drygt 400 sommarsimskolor som drar igång i juli runt om i Sverige.

  • 4 av 5 säger sig kunna simma – men bara hälften har testat sin simkunnighet nyligen

    Den dystra trenden med ökande antal drunkningsolyckor fortsätter. Den största riskfaktorn är övertro till sin egen simförmåga. I en ny undersökning från Trygg-Hansa uppger 4 av 5 svenskar att de tror sig klara att simma 200 meter, men nära hälften av dessa har inte testat att simma sträckan under det senaste året.

  • Vattenskador i kök ökar kraftigt – orsaken är allt fler apparater i våra kök

    Vattenskador har tidigare varit vanligast i badrum, men köket har gått om och är idag det rum i hemmet där flest vattenskador sker. Orsaken är att vi har allt fler vattenanslutna apparater i våra kök – vattenskador orsakade av läckande köksutrustning har ökat med över 170 procent de senaste fem åren enligt ny statistik från Trygg-Hansa.

  • Vägglössen och kackerlackorna fortsätter öka explosionsartat – så undviker du att få med dig skadedjuren hem från resan

    Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg, en tid när många ger sig ut och reser. Men att svenskarna reser oftare har sina nackdelar. Ny statistik från Trygg-Hansa och saneringsföretaget Nomor visar en fortsatt kraftig ökning av skadedjurssaneringar i Sverige. Vägglussaneringarna ökade med drygt 20 procent från 2014 till 2015, och saneringar av kackerlackor ökade med hela 64 procent.

  • Akut brist på simlärare inför sommaren

    Förra året drunknade 13 barn i Sverige. Det är mer än dubbelt så många som under samma period 2014. Därför tar Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet nu nya krafttag och rekryterar 40 nya simlärare. Målet är att utöka sommarsimskolorna med dubbelt så många platser som förra året.

  • Inte ens hälften av alla småbarnsföräldrar har gått en kurs i första hjälpen för barn – låg kännedom största orsaken

    Att ens barn ska råka ut för en olycka eller sätta något i halsen är många föräldrars stora oro. Att ha kunskaper i första hjälpen för barn kan vara livsavgörande. Trots detta visar en ny undersökning från Trygg-Hansa att majoriteten av landets småbarnsföräldrar inte gått en kurs i första hjälpen för barn – och den största anledningen är att föräldrarna inte känner till att dessa kurser finns.

Visa mer